Головні новини дня: Керченський міст підірвали

Gazeta.ua нагадує головні новини суботи, 8 жовтня.

На території тимчасово окупованого Криму вранці в суботу, 8 жовтня, трапилася “бавовна” в районі Керченського мосту. За офіційною російською версією, там стався “підрив вантажного автомобіля”. Після ранкової масштабної пожежі на Кримському мосту утворився затор із кораблів на Чорному та Азовському морях. Десятки суден стоять на місці в Азовському морі, чекаючи на прохід через Керченський міст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти розстріляли чотирьох цивільних у погребі

Вантажівка, що нібито вибухнула на Кримському мосту, належала жителю Краснодарського краю на ім’я Самір Юсубов. За кермом фури, ймовірно, перебував його дядько Махір Юсубов. За словами родичів водія, які впізнали його на відео з камер, Махір і був справжнім власником вантажівки, на якій займався приватними перевезеннями та розвозив інтернет-замовлення. Тим часом, власник фури, що вибухнула, записав відеозвернення, в якому заявив, що жодного відношення до вибуху він не має.

Протягом поточної доби окупанти завдали трьох ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснили понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Вогневого ураження зазнали понад 15 населених пунктів. Зокрема, Біловоди, Грабовське, Славгород, Уди, Чугунівка, Харків, Часів Яр, Білогорівка, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка.

У тимчасово окупованому Донецьку 8 жовтня прогриміли потужні вибухи. Очевидці говорять про щонайменше три “прильоти”, повідомляють місцеві Telegram-канали. Після вибухів у мікрорайоні Мирний сталася масштабна пожежа. Густий дим було видно з різних районів міста.