У Німеччині повідомили про диверсію на залізниці

На півночі Німеччини 8 жовтня зупинився залізничний рух.

Причиною називають пошкодження кабельних ліній, які відповідають за диспетчерський зв’язок. Про це повідомляє Spiegel.

Мережа радіозв’язку залізниці повністю вийшла з ладу. За інформацією силовиків, збій стався через те, що невідомі перерізали лінію передачі в кабельному каналі неподалік Берліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німці видали російському шпигуну візу ЗМІ

“Через саботаж кабелів, які є незамінними для руху поїздів, Deutsche Bahn був змушений припинити рух поїздів на півночі майже на три години”, сказала речниця залізниці.

За її словами, відповідальні органи безпеки розпочали розслідування. Аналогічний акт диверсії стався неподалік Дортмунда.

На півночі Німеччини зупинилися поїзди типів ICE, IC та EC. У деяких містах зупинилися також регіональні потяги. Німецька залізнична компанія Deutsche Bahn попередила, що технічні збої можуть бути й надалі.

Федеральний міністр транспорту Фолькер Вісінг на спеціально скликаній прес-конференції розповів про навмисну диверсію.

Російські спецслужби стежили за українськими військовими, які проходили навчання з використання західної зброї у Німеччині. Влада Німеччини раптово помітила підозрілі автомобілі перед військовими обʼєктами в містах Графенвер та Ідар-Оберштайн, де американські та німецькі збройні сили навчають українських новобранців.

Колишній голова розвідувальної служби Німеччини Ґергард Шіндлер припускає, що країна-окупантка Російська Федерація посилить шпигунську діяльність у ФРН. Причиною цьому є війна, яку веде РФ проти України.