Ховаються за дітьми ‒ на захоплених територіях окупанти стягують озброєння в школи

На Херсонщині окупанти розміщують військову техніку та особовий склад у школах, де навчаються діти.

Навіть за “офіційними документами” окупантів у школах, куди загарбники стягують озброєння, триває навчальний процес. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

У ці школи дітей водять на заняття за російською програмою ті батьки, яких змусили окупанти.

“У той же час в цих установах розміщені російські військові підрозділи та техніка. Такі випадки спостерігаються в Голій Пристані. Таким чином, росіяни цинічно використовують дітей як “живий щит”, ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині чоловіків на війну “виловлюють” дронами Гайдай

Центр національного спротиву закликає мешканців тимчасово захоплених росіянами територій евакуюватись.

“Повернемось після деокупації й наші діти будуть навчатись в українських школах”, йдеться у повідомленні.

У ЦНС наголошують, що це вже не перший зафіксований випадок розміщення російського озброєння у цивільних закладах. Так, раніше повідомлялось, що у будівлі школи в Орлянському Запорізької області на першому поверсі проживає близько 70 загарбників. Тоді як на другому навчаються діти, зокрема першокласники. А в дворі школи розміщено військову техніку противника.

У школі села Широке Веселівського району також живуть окупанти поруч з дітьми. У Мелітополі в школі №14 знаходиться особовий склад Росгвардії з Ростова. Водночас у школі триває навчальний процес для дітей 5-9 класів.

Цього тижня на тимчасово захопленій території Херсонщини російські окупанти проводили перепис населення. Про це під час брифінгу повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань. Він наголосив, що ситуація в деокупованих населених пунктах області вкрай складна.

Збройні сили України звільняють від російських окупантів населені пункти Херсонщини. Фото опублікували Сухопутні війська ЗСУ. На світлинах українські воїни, синьо-жовтий прапор і покинута російська техніка.