“Дніпро-1” у матчі Ліги конференцій не зумів обіграти команду з Ліхтенштейну

У четвер, 6 жовтня, СК “Дніпро-1” провів свій п’ятий єврокубковий матч в історії. Суперником української команди в третьому турі групового етапу Ліги конференцій сезону 2022/2023 був ліхтенштейнський “Вадуц”.

Попри всю екзотичність, суперникам варто було віддати належне, адже вони в кваліфікації вибили віденський “Рапід”. Після чого в першому турі основної стадії відібрали очки в кіпрського “Аполлона”, який дніпряни на виїзді перемогли 3:1.

Підопічні Олександра Кучера запресингували гравців “Вадуца” з перших хвилин. Спочатку потужно над поперечиною пробив Піхальонок, а дещо згодом Артем Довбик скористався точним прострілом Габріеля Бузанелло з лівого флангу й відкрив рахунок.

На старті матчу “Дніпро-1” завдав немало ударів з далекої відстані, проте всі вони виявилися неточними. Наша команда спокійно контролювала м’яч і ситуацію на полі.

Представники Ліхтенштейну оговталися в середині тайму. Кілька разів потурбували воротаря дніпрян, а на 26-й хв. несподівано зрівняли рахунок. Фабіо Фер пробив точно в дальній кут після хорошого прострілу з правого флангу. Оборона відверто провалилася в цьому епізоді.

Ще одна помилка ледь не призвела до гола на 33-й хв. Захисник необачно віддав пас назад, Валефу довелося виходити з воріт, однак вибити м’яч подалі йому не вдалося. Зуттер ударом від центральної лінії намагався влучити в площину, та все ж йому забракло точності.

У “Дніпра-1” до перерви був ще один момент. Бузанелло вдалося вийти фактично один на один із голкіпером. Дуель виграв супротивник. Два удари в площину воріт одного з аутсайдерів – не той результат, якого хотілося б.

Після перепочинку в складі української команди на полі з’явилися відразу три нові футболісти. Можливо, саме непорозуміння з партнерами стало причиною пропущеного гола. Седрік Ґассер ударом головою переправив м’яч до сітки після подачі з кутового. “Вадуцу” вдалося шокувати Кучера, який так і не зрозумів, що відбулося.

Гравці ліхтенштейнського клубу продовжили атакувати. І м’яч знову побував за лінією воріт “Дніпра-1”. Пощастило, що арбітр зафіксував порушення правил у нападі. “Спортклубівці” довго не могли відійти від такого ляпасу.

Дніпряни оговталися та почали відверто ризикувати. Після однієї з втрат м’яча Макс Валеф урятував свою команду, перевівши удар на кутовий. Українці комбінували, мали перевагу. Не вистачало лише прицільного удару.

На 78-й хв. нашому клубу дещо пощастило. Олександр Піхальонок обігрався з Артемом Довбиком, підлаштував м’яч під ліву ногу й пробив. Допоміг рикошет від захисника, на який голкіпер не встиг зреагувати 2:2. В одній з наступних атак Піхальонок міг навіть вивести свою команду вперед. Цього разу вже фортуна посміхнулася “Вадуцу”, і м’яч пролетів зовсім поруч зі стійкою.

“Дніпро-1” кинувся добивати суперників. Було кілька нагод, та все ж “Вадуц” вистояв нічию. “Спортклубівці” втратили важливі два очки, яких у підсумку може не вистачити в боротьбі за вихід до плейоф. Поки що після трьох турів команда Кучера набрала чотири очки.

Наступний матч у Лізі конференцій СК “Дніпро-1” знову зіграє з “Вадуцем”. У Ліхтенштейні команди зустрінуться 13 жовтня.