Ядерний шантаж Росії: Зеленський сказав про превентивний удар НАТО

Країна-агресорка Російська Федерація здатна на застосування ядерної зброї.

Країни НАТО повинні переглянути застосування свого тиску у разі використання Росією такої зброї. Про це сказав президент Володимир Зеленський урядовцям, експертам і науковцями Австралії, що зібралися в Інституті Лоуі.

“Ми бачимо, що ці люди здатні на такі страшні кроки. Що має робити НАТО? Виключати застосування Росією ядерної зброї. Але що важливо, превентивні удари, щоб вони знали, що з ними буде якщо вони застосують, а не навпаки чекати ядерних ударів Росії, щоб потім сказати ось тримай від нас. Перегляд застосування свого тиску ось що має зробити НАТО, переглянути порядок застосування”, заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній друг Путіна сказав, що чекає Росію у разі ядерного удару

Вчора заступник Верховного головнокомандувача Об’єднаних збройних сили НАТО з питань трансформації, німецький генерал Кріс Бадіа завив, що НАТО підготувало варіанти реагування у випадку застосування Росією ядерної зброї проти України.

21 вересня президент РФ Володимир Путін заявив, що країни Заходу нібито влаштували “ядерний шантаж” Росії. І сказав, що РФ готова “використати всі наявні в себе засоби”.

Погрози президента Росії не вплинуть на підтримку, яку надають Україні США, заявили в Пентагоні. Будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для РФ, сказали в Білому домі.

Путіну не вдасться зберегти життя, якщо він застосує ядерну зброю, заявив Зеленський.