У СБУ показали зрадників із Херсона

Служба безпеки України показала нових колаборантів із Херсонської області.

Семеро із них отримали повідомлення про підозру у складі організованої злочинної групи. Вони організовано передавали Росії ресурси Укрпошти, передає СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маріонетки Кремля звернулися до Путіна: що хочуть

“Окрему підозру отримала колишня співробітниця одного з правоохоронних органів Херсонщини. За завданням російських спецслужб вона передала ворогу дані про щонайменше 23 патріотично налаштованих херсонців. У результаті окупанти проводили обшуки в їхніх помешканнях, тиснули на них психологічно та фізично”, йдеться у повідомленні.

За лояльність зрадниця отримала місце в окупаційній адміністрації. Вона також готувала псевдореферендум.

Їй загрожує покарання аж до довічного позбавлення волі.

“Що стосується передачі окупантам потужностей Укрпошти, то у цьому провадженні нову підозру від СБУ отримав ексрегіонал Володимир Сальдо, який добровільно “очолив” окупаційний режим на Херсонщині, його заступниця Катерина Губарєва, а також колишній директор філії Херсонської дирекції Укрпошти Віктор Фірман. Після захоплення ворогом області він погодився керувати незаконним утворенням “государственное унитарное предприятие “почта Херсона”, повідомляє СБУ.

Їм усім оголосили про підозру за пособництво державі-агресору, вчинене у складі організованої групи.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін зібрав у Москві депутатів держдуми.

Там заявив про “нові регіони РФ”.

У Кремлі в перших рядах сиділи колаборанти Денис Пушилін, Леонід Пасічник, колишні “регіонали” Євген Балицький і Володимир Сальдо.

Кремлівський диктатор закликав Україну “до переговорів”, а про псевдореферендуми на окупованих територіях сказав, що “вибір народу не обговорюють”.