Що чекає світовий футбол цієї осені: головні події

Футбольний сезон у розпалі. Нещодавно завершився черговий розіграш групового етапу Ліги націй УЄФА, вже відбулася половина матчів групової стадії єврокубків, але багато цікавого ще попереду. Цієї осені світовий футболприготував для вболівальників чимало цікавих подій, які точно варто переглянути.

Мова йде не лише про чемпіонат світу, який відбудеться в Катарі. Він стане своєрідним вінцем спортивного року, але в очікуванні Мундіалю шанувальникам футболу теж буде що переглянути, адже вже скоро відбудеться чимало інших важливих матчів як у рамках національних турнірів, так і на міжнародній арені.

Єврокубки, дербі та чемпіонат світу вже незабаром

Найбільше уваги вболівальників, само собою, привертають матчі міжнародних змагань. Учасники єврокубків вже досягли “екватора” групової стадії і тепер на них чекають вирішальні ігри. Вони заплановані на такі дати:

  1. 4 тур 1113 жовтня;
  2. 5 тур 2527 жовтня;
  3. 6 тур 13 листопада.

За результатами групової стадії буде визначено склад учасників стадії плей-офф Ліги чемпіонів, Ліги Європи та Ліги конференцій. Україну в цих змаганнях представляють Шахтар, Динамо та Дніпро-1.

У внутрішніх турнірах вболівальників чекають кілька гучних матчів, серед яких головні:

  1. 15 жовтня: Шахтар Динамо;
  2. 16 жовтня: Ліверпуль Манчестер Сіті, Реал Барселона, Уніон Боруссія Д, ПСЖ Марсель;
  3. 23 жовтня: Барселона Атлетік, Рома Наполі, Аталанта Лаціо;
  4. 6 листопада: Челсі Арсенал, Реал Райо Вальєкано, Рома Лаціо, Ювентус Інтер, Лор’ян ПСЖ;
  5. 11 листопада: Боруссія М Боруссія Д;
  6. 13 листопада: Аталанта Інтер, Ювентус Лаціо, Монако Марсель, Шахтар Зоря;
  7. 19 листопада: Дпіпро-1 Шахтар.

Наприкінці листопада клубні футбольні змагання візьмуть паузу, викликану проведенням чемпіонату світу. Він пройде з 20 листопада по 18 грудня. На правах господарів турнір відкриє збірна Катару, яка у першій грі змагань зустрінеться з Еквадором. Завершальні матчі групової стадії пройдуть 2 грудня. Плей-офф Мундіалю відбудеться з 3 по 14 грудня, матч за бронзу запланований на 17 число, а фінал на 18.

Де вчасно дізнаватися новини спорту світу

Щоб вчасно дізнаватися про головні футбольні події та слідкувати за турнірами, треба знайти надійне джерело інформації. У ролі такого варто розглянути Спорт ЮА. Цей ресурс вже майже 20 років активно висвітлює новини спорту світу та України, приділяючи увагу як популярним, так і екзотичним дисциплінам. Він оперативно публікує все, що стосується українських, європейських та світових змагань високого рівня.

Окрім новин світу спорту, на Sport UA доступно чимало іншого контенту. Там можна переглянути анонси та розклади змагань, їх результати, турнірні таблиці, огляди, прогнози. Користувачам доступна велика ТБ-програма, яка завжди підкаже, коли де можна подивитися ту чи іншу спортивну подію.

Автор sport.ua: Сергій Циба – https://www.facebook.com/profile.php?id=100009246736006