“Його так і не змогли зламати” – фотографи показали знімки “Фроста” після полону

Героєм нової серії знімків фотографів-документалістів Костянтина і Влади Ліберових став боєць полку “Азов” Микола “Фрост” Кущ, якого звільнили з російського полону.

Воїн не розповідає деталей перебування у полоні. Передусім через те, що не всі його побратими повернулися додому. Його фото оприлюднили в Instagram.

Відповідаючи на питання “Що ти відчув, коли дізнався, що попереду полон?”, “Фрост” каже:

“Розпач. Злість. Ми всі готові були стояти до кінця”.

Світлини “азовця” Ліберові зробили в межах свого проєкту “Очі перемоги”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морпіх Михайло Діанов розповів про найгірше випробування у полоні

“Очі тих, хто сьогодні веде нас до повної свободи та незалежності, тих, хто відстоює наше право бути нацією: від рядових військових, медиків, волонтерів, до тих, хто приймає сьогодні доленосні рішення”, кажуть автори проєкту.

Фотографи вважають, що такі люди, як Фрост, не мають “перетворюватися на статистику”.

“Фрост” людина, яка мала вибір: взяти в руки камеру або зброю. Він обрав зброю, але не забував документувати історію в той час, коли нічим більше не міг допомогти. Його відео показали нам війну. Так, це наївно, але до цього ми думали, що після Бучі, Чернігова, Соледару, поїздивши всією лінією фронту, ми можемо уявити собі все. “Фрост” людина, яку там так і не змогли зломити. Хоча вони намагались, дуже намагались”, пишуть Ліберови.

Ліберови також провели фотосесію пресофіцера полка “Азов” Дмитра “Ореста” Козацького. Воїн став відомий завдяки своїм знімкам з Азовсталі. У вересні його разом з ще понад 200 українцями повернули з російського полону.

Козацький розповів їм, що ніколи не хотів мати вигляд жертви.