ЗСУ могли прорвати кордон Луганської області в напрямку Кремінної – ISW

За останні 48 год. українські війська досягли значних успіхів у районі Лимана та в Херсонській області.

Можливо, наші воїни вже прорвали оборону противника на Луганщині й рухаються до Кремінної. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

“Геолокаційні кадри підтверджують те, що Збройні сили України продовжують наступ на схід від Лиману та, можливо, прорвали кордон Луганської області в напрямку Кремінної”, йдеться у звіті.

За даними аналітиків, захисники України успішно просуваються північніше від Лимана, тобто на межі Харківської та Луганської областей на захід від Сватового та звільнили від окупантів Борову, Шийківку, Ізюмське та Дружелюбівку.

Аналітики також розповіли про значні успіхи, яких українські військові у період з 2 по 3 жовтня досягли на півночі Херсонської області. Ідеться про звільнення населених пунктів Михайлівка, Гаврилівка та Новоолександрівка.

“Українські успіхи в Херсонській області сколихають і без того вразливий інформаційний простір Росії. Окупанти все частіше звинувачують розвідку НАТО у викритті слабких місць російської оборони та закликають російські війська готуватися до міських боїв і розробляти нові оборонні позиції”, – наголосили аналітики.

В огляді додали, що навіть найелітніші російські військові підрозділи продовжують все більше деградувати у міру того, як триває війна.

1 жовтня українські війська звільнили Лиман. Місто було повністю захоплено російськими військами 26 травня. Тоді українські військові вийшли з Лимана, підірвавши за собою останній міст. Лиман є стратегічно важливим містом для подальшого контрнаступу ЗСУ на територію Луганської області відкривається можливість піти на Кремінну і Сіверськодонецьк.

Пізніше стало відомо, що українські захисники деокупували село Торське у Донецькій області. Воно розташоване за 22 км від Кремінної Луганської області.

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські захисники 3 жовтня продовжили наступальний рух і звільнили від російських окупантів населені пункти у кількох областях.