ЗСУ звільнили Борову на Харківщині

Українські війська звільнили селище міського типу Борова Ізюмського району Харківської області.

Там триває зачистка, повідомляє Борівська селищна рада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що змінилося на фронті за місяць: інтерактивна карта бойових дій

“Борова і більша частина Борівської селищної територіальної громади під контролем ЗСУ! Слава Україні! Героям слава!”, йдеться у повідомленні.

Борова розташована на східному березі річки Оскіл.

Збройні сили України звільнили Лиман Донецької області. Цим завдали значної поразки російським окупантам. Однак російські загарбники націлені на південь. Саме там ворог продовжує оснащувати оборону.

Станом на 1 жовтня українські сили вже перебували в різних частинах Лимана. Водночас росіяни стверджували, що їх так званий БАРС (бойовий армійський резерв), який утримував оборону в Дробишевому, на північний захід від Лимана, відійшов до Кремінної, що приблизно за 25 км на схід від Лимана.

2 жовтня повідомили, що українські військові повністю зачистили Лиман Краматорського району Донецької області.

27 вересня ЗСУ підняли прапор України у деокупованому Куп’янську Харківської області. 16 вересня місто повністю звільнили, вибивши окупантів із лівобережної частини міста. Воно було важливим логістичним вузлом для росіян.

11 вересня стало відомо, що бійці Збройних сил України контролюють центр міста Ізюм на Харківщині і підняли над будівлею міськради українські прапори.

Поразки Росії на Харківщині та в Лимані у поєднанні з неспроможністю ефективно провести часткову мобілізацію докорінно змінили російський інформаційний простір.