Геть від москви: у низці європейських країн пройшли парламентські вибори – які результати (Відео)

Прапор Латвії

У Латвії проросійські партії не змогли потрапити до

У низці європейських країн цими вихідними відбулися парламентські вибори. Проросійські партії повністю втратили підтримку в Латвії. У Болгарії перемогли проєвропейські партії. Більше знає керівник міжнародного відділу “5 каналу” Михайло Прудник.

Головні проросійські сили не пройшли до парламенту Латвії. Натомість лідером на виборах до Сейму стала правоцентристська партія “Нова єдність” прем’єр-міністра Кріш’яніса Каріньша. За неї віддали майже 19% голосів, тому правоцентристи отримають найбільше мандатів – 26. 

Натомість проросійським партіям “Злагода”, яка перемогла на виборах 2018 року, та “Російський союз Латвії”не вдалося подолати 5-ти відсоткового бар’єру. 

Парламентські вибори відбулися також у Болгарії. Перемогу здобула політична сила “Громадянський рух за розвиток Болгарії” колишнього багаторічного прем’єр-міністра країни Бойка Борисова. Вони отримали 25% голосів. 

На другому місці опинилася ліберальна і проєвропейська партія “Продовжуємо зміни” експрем’єра Кирила Петкова, яка отримала 18,5%.

Читайте також: Найбільш правий уряд від часів Другої світової та прихильники кремля: як проходять вибори в Італії – сюжет

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.