“Варшава – Маріуполь. Міста руїн, міста боротьби, міста надії”: як у Києві презентували спільну виставку (Відео)

Стефанчук і Малгожата Госєвська

Виставкою організатори хотіли довести світу – нинішній російський режим путіна мало чим відрізняється від нацистської Німеччини

“Варшава-Маріуполь. Міста руїн, міста боротьби, міста надії”. Міжнародну польсько-українську виставку з такою назвою відкрили у Києві на Михайлівській площі. На ній – світлини знищеної німецькими нацистами Варшави 1944-го року та зруйнованого російськими окупантами Маріуполя та міст Київщини.

Експозицію спільно презентували голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та віцеспікерка польського Сейму Малгожата Госєвська. Спочатку виставка побувала у столиці Польщі. Пізніше у 15-ти інших воєводствах країни. Нині ж її можна побачити і в Україні. У такий спосіб організатори хотіли довести світу – нинішній російський режим путіна мало чим відрізняється від нацистської Німеччини.

“Пройшло сімдесят вісім років і ми бачимо, що зло, яке тоді пустило своє коріння, воно проривається знову. І сьогодні ми бачимо як мирні українські міста. Вони знаходяться в руїнах і вони наповнюються кров’ю наших мирних мешканців”, – зауважив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

“росія – це варварська країна, яка загрожує нині Європі і всьому світові. владімір путін – це державний терорист, з якого не можна робити джентльмена в салонах і розмовляти із ним про безпеку”, – наголосила Малгожата Госєвська.

Читайте також: “Український прапор – українська міць”: у Вінниці пройшла виставка стягів з унікальними історіями – сюжет

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.