Найпотужніший атомний підводний човен РФ зник із бази – західні ЗМІ

На тлі ядерного шантажу РФ стало відомо, що російський атомний підводний човен “Бєлгород” з торпедами “Посейдон” залишив базу.

Субмарина оснащена ядерною боєголовкою, яка може викликати “радіоактивне цунамі”, здатне стерти з лиця землі такі мегаполіси, як Нью-Йорк або Лос-Анджелес. Про це повідомляє італійська газета “La Repubblica”.

Посилаючись на свої джерела в НАТО, видання припускає, що атомна субмарина вийшла в Арктику для небезпечних випробувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може завдати удару по аеропортах Польщі американський сенатор

“Є побоювання, що її місія полягає в тому, щоб вперше випробувати суперторпеди “Посейдон”, яку часто називають “зброєю Апокаліпсису”, йдеться в повідомленні.

Торпеда “Посейдон” не випромінює теплову хвилю, на яку налаштовані датчики НАТО. За даними американської розвідки підводний човен зник з бази, щоб провести випробування “Посейдона” в районі Карського моря. На думку військових експертів, ця зброя змусить союзників НАТО переглянути концепцію планування Військово-морських сил країн Альянсу.

Субмарина “Бєлгород” найдовша у світі. При довжині 184 метри та ширині 15 метрів вона може плавати під водою зі швидкістю близько 60 кілометрів на годину і з необмеженим запасом ходу. Може перебувати на глибині приблизно 120 днів поспіль. Торпеди з ядерною боєголовкою здатні подолати відстань у 10 тисяч кілометрів під водою.

Якщо російський диктатор Володимир Путін наважиться віддати наказ про застосування тактичної ядерної зброї по Україні, Сполучені Штати Америки завдадуть конвенційного удару по російських військах. Про відповідь США на ядерний удар РФ по Україні розказав ексдиректор ЦРУ Девід Петреус.

Реакція світу буде “абсолютно радикальною” в разі застосування Росією тактичної ядерної зброї проти України. Якщо РФ ризикне застосувати тактичну ядерну зброю, то це не буде як в Хіросімі чи Нагасакі. Тактична зброя не може завдати уражень на великій площі.