“Шикарний підгон”: російський “Солнцепек” поповнив запаси техніки ЗСУ

Українські захисники здобули важку вогнеметну систему (ВВС) “Солнцепек”, що належала російським окупаційним військам.

Тепер техніка залпового вогню калібром 220-мм допоможе ЗСУ вибивати окупантів з українських територій. Про це повідомили Стратегічні комунікації ЗСУ в Telegram 3 жовтня. На якому з напрямків “затрофеїли” ВВС не уточнюється.

“А це вже справді шикарний “підгон від кацапів”. Справний, повністю робочий і заряджений ВВС “Солнцепек”. Хіба тільки баки сухі, але хіба ж це проблема для наших козаків? Заправимо його сльозами кацапів і вперед”, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Вистачить на озброєння невеликої армії” ЗСУ показали “російський лендліз” у Лимані

ВВС “Солнцепек” використовується для знищення легкої броньованої техніки, живих сил противника на відкритій місцевості, а також для руйнування фортифікаційних будівель шляхом потужного об’ємного вибуху.

Важка вогнеметна система перебуває на озброєнні військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту російської армії з квітня 2001 року.

За словами військових експертів, ВВС найбільш ефективна для застосування в гірських умовах. Ідеться про взаємне накладення повітряних ударних хвиль і їхнього багаторазового відбиття від навколишніх скель.

Загальні бойові втрати росіян на ранок 3 жовтня становили 60 430 осіб. За добу лави “200-х” поповнили ще понад 320 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб України. Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському та Бахмутському напрямках.

Також ворог продовжує втрачати техніку.