5 років ховався від СБУ: зловили іноземного контрабандиста зброї

У Чернівецькій області затримали іноземного контрабандиста зброї, який майже 5 років переховувався від слідства.

Зловмисником виявився громадянин однієї з країн Центральної Азії, повідомила 3 жовтня пресслужба Служби безпеки України.

“Роками він переховувався від слідства за організацію транснаціонального каналу нелегального продажу стрілецької зброї через Україну. У 2018 році правоохоронці викрили підпільного зброяра та повідомили йому про підозру. Тоді суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але згодом змінив рішення на домашній арешт”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митники надурили державу на 40 млн, “омолоджуючи” вантажівки

Скориставшись цим, підозрюваний втік від правосуддя та переховувався. Він придбав будинок на Буковині через підставну особу та намагався змінювати зовнішність.

Співробітники СБУ вистежили й затримали зловмисника. Зараз вирішують питання щодо додаткової кваліфікації дій затриманого, якому раніше вже повідомили про підозру у контрабанді.

Нацполіція викрила злочинне угруповання, яке обкрадало вантажні потяги з вугіллям. Організована злочинна група діяла на території Дніпропетровської області. Під час обшуків у зловмисників вилучили ще близько 400 т викраденого вугілля. Збитки становлять майже пів мільйона гривень.

Фігуранти брали зі своїх джерел інформацію про наявність кам’яного вугілля у вагонах на станції в селі Миколаївка Петропавловського району, розміщення охорони залізничних платформ, після чого проникали на територію станції, вантажили вугілля з вагонів до заздалегідь заготовлених транспортних засобів і вивозили до визначених місць зберігання. Надалі викрадене вугілля реалізовували.