США готові виділяти Україні $1,5 млрд щомісяця до завершення війни – ЗМІ

Долар

Повномасштабна війна росії проти України

За оцінками Міжнародного валютного фонду, Україні потрібно близько п’яти мільярдів доларів щомісяця

США готові щомісяця виділяти Україні півтора мільярда доларів, поки триває російська війна. Це має підтримати українську економіку. Те саме Вашингтон заохочує зробити і європейських союзників. Як передає “5 канал”, про це виданню “Блумберґ” повідомили співрозмовники, наближені до Білого дому.

З їхніх слів, днями представники адміністрації президента США провели переговори з посадовцями ЄС і закликали їх робити більше для України. Йдеться про регулярну підтримку української економіки в той час, коли війна входить у затяжну фазу.

Джерела заявили, що надалі Конгрес вимагатиме, щоби союзники рівномірно розподіляли фінансову допомогу Києву. Лідери ЄС можуть обговорити це питання на неофіційному саміті в Празі наступного тижня.

За оцінками Міжнародного валютного фонду, Україні потрібно близько п’яти мільярдів доларів щомісяця для надання базових послуг населенню та підтримки економіки.

Як повідомлялося раніше, Канада надасть Україні 450 млн канадських доларів (майже 13 млрд грн) на закупівлю газу до опалювального сезону.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.