У ЗСУ не було чисельної переваги – розповіли деталі звільнення Лимана

У Лимані Донецької області російське командування залишило своїх людей без допомоги.

Окупанти кинули свою бойову техніку, розповів речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі “Апостроф TV”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення Лимана: російські війська тікають углиб тимчасово захоплених територій

“Російську армію відрізняють дві речі: звірства до мирного населення та залишення техніки при втечі”, сказав він.

У Лимані було близько 5 тис. – 5,5 тис. окупантів. Там базувалися підрозділи 752-го мотострілецького полку 20-ї армії РФ, а також так званого батальйону “Барс-13”, що складався із “союзу добровольців Донбасу”.

“Це якраз упороті російські нацисти-імперці, які до останнього відстрілювалися і давали досить потужну відповідь. Це люди, у яких прошиті мізки певною ідеологічною матрицею, вони в неї вірили, тому боротьба була жорстка, але наші підрозділи піхота, Нацгвардія, територіальна оборона, гірничо-штурмові підрозділи змогли нав’язати свою волю”, розповів Череватий.

Українці не мали великої кількісної переваги. Перемогу здобули за допомогою майстерності та на мужності наших воїнів:

“Через наше потужне вогневе ураження, розуміючи, що закривається оточення, вони почали вириватися звідти. Комусь вдалося, хтось був вражений вогнем, хтось виходив малими групами, хтось організованими колонами. Російське командування не мало масового бажання або можливості врятувати своє угруповання на стратегічному рівні”, підсумував речник.

Збройні сили України розгорнули український прапор біля селища Торське у Донецькій області.

Відповідним фото поділився активіст Сергій Стерненко в Telegram. Поки невідомо, чи звільнили селище від окупантів.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) на тлі оточення українськими військовими російського угруповання в Лимані повідомляли, що дорога Торське Дробишеве, яку перерізали ЗСУ, була останнім маршрутом постачання та можливого відходу для підрозділів РФ, що утримують лінію на захід від Лиману.