Окупанти під завалами. ЗСУ знищили російський штаб на Херсонщині

У Херсонській області російські загарбники виселяють людей з їхніх домівок і забирають у них транспорт.

Окупанти селяться за спинами цивільних, оскільки бояться українських атак по адміністративних будівлях. Про це розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань в ефірі національного телемарафону.

Він також підтвердив, що вчора, 1 жовтня у Бериславі була знищена будівля поліції, де був штаб росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуація з Херсонщини може ускладнитися депутат облради

“Окупанти зараз починають розселятись і в лікарнях, і в будівлях людей, тому що розселятися в адміністративних будівлях вони вони вже вважають для себе небезпечним. Вчора якраз у Бериславі була знищена будівля поліції, де перебували окупанти, і під завалами багато рашистів залишилось. Тому вони зараз починають лютувати і розселятись якраз більше по приватному сектору”, зазначив він.

Відповідне відео також опублікували на сторінці Євромайдан у Twitter.

Декілька хвилин тому Хаймарсами накрило штаб російських окупантів в місті Берислав Херсонської області pic.twitter.com/GOTY99g66F

ЄвроМайдан (@EuroMaydan) October 2, 2022

Російські окупанти останнім часом значно посилили фільтраційні заходи в тимчасово захоплених районах Херсонщини. Затримують волонтерів гуманітарних центрів, які продовжували працювати як могли. Загарбники також затримують людей, яких підозрюють у нанесенні патріотичних написів і розклеюванні листівок.