Росіяни націлені на південь: свіжа карта боїв від ISW

Збройні сили України звільнили Лиман Донецької області. Цим завдали значної поразки російським окупантам.

Однак російські загарбники націлені на південь. Саме там ворог продовжує оснащувати оборону. Про це повідомляє американський Інституту вивчення війни (ISW).

1 жовтня українські війська звільнили Лиман. Російські окупанти відійшли з міста на так звані вигідніші рубежі Аналітики повідомили, що станом на 1 жовтня українські сили вже перебували в різних частинах Лиману. Проте подробиці щодо українських досягнень поки залишаються нерозкритими зі зрозумілих причин.

Водночас росіяни стверджували, що їх так званий БАРС (бойовий армійський резерв), який утримував оборону в Дробишевому, на північний захід від Лиману, відійшов до Кремінної, що приблизно 25 км на схід від Лиману.

Важливим припущенням аналітиків є те, що невдачі армії РФ в північних областях України й недостатня оборона займаних ділянок фронту можуть вказувати на те, що російського диктатору Володимиру Путіну набагато важливішим є утримання півдня. Тому він готовий пожертвувати територіями на сході, зокрема Луганською областю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лави “200-х” стрімко поповнилися: Генштаб оновив дані про втрати росіян

Також стало відомо, що вчора війська РФ здійснили наземну атаку на Козачу Лопань, що в безпосередній близькості з кордоном РФ, на півночі Харківської області, але спроби окупантів були невдалими. ЗСУ відбили ворога.

Згідно з картами, 1 жовтня російські війська здійснили наземні удари в районі Бахмуту й Авдіївки, продовжили стріляти вздовж лінії зіткнення в Донецькій області.

Тим часом ЗСУ відбили наземні атаки росіян на Бахмут, на північний схід у районі Соледару, а також на південь від Бахмуту в районі Веселої Долини, Зайцевого, Ню-Йорку, Горлівки й на захід від Авдіївки біля Первомайського.

ЗСУ продовжують вести контрнаступальні дії в Херсонській області та створюють умови для подальшого просування на різних ділянках лінії фронту. Тим часом окупанти підтягують резерви й перегруповуються в умовах постійних активних дій українських військ на півдні України.

Українські бійці продовжують блокувати російські райони концентрації в Херсонській області. ЗСУ ударами по складах боєприпасів РФ і скупченню особового складу нищать ворога. Росіяни вже побоюються, що українські війська націлилися на Давидів Брід, який поки перебуває під окупацією.

Російські окупанти втекли з Лиману Донецької області перед наступом українських військ.

Імовірно, місто захищали неукомплектовані підрозділи Західного й Центрального військових округів Росії, а також контингентів добровільно мобілізованих резервістів. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки 2 жовтня.