Росія викрадає дітей на Луганщині – Гайдай

Російські окупанти продовжують викрадати українських дітей на тимчасово окупованих територіях.

З Луганщини вивезли ще 76 дітей-сиріт до соціально-реабілітаційних центрів для неповнолітніх у Московську область. Про це в Telegram повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, чотири регіони Росії мають прийняти їх до сімейних груп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маленькі діти стали каліками та сиротами: нові подробиці обстрілу Запоріжжя

“Загалом ще 104 дитини, які перебувають під наглядом у соціальних установах так званої ЛНР, готуються до передавання під опіку російських родин. Це дозволяє окупантам скоротити прірву поколінь, особливо серед чоловічого населення, яка щоденно зростає разом з кількістю загиблих військових”, наголосив Гайдай.

Каже, окупанти розуміють, що на Луганщині вони тимчасово.

“Вчора втрати ворога вчергове зросли. Бо воїни Десантно-штурмових військ ЗСУ з бійцями Національної гвардії України взяли під контроль Лиман. Визволення цього міста на Донеччині є одним з ключових чинників для подальшої деокупації Луганщини. Не набагато кращі справи окупантів і в тилу. У результаті вогневого ураження об’єкта противника в районі Золотого росіяни втратили близько 60 осіб ліквідованими й пораненими, а також чотири одиниці військової техніки”, зазначив Гайдай.

Збройні сили України після звільнення від російських окупантів Лиману, імовірно, підуть в напрямку “трикутника” Рубіжне, Лисичанськ і Сіверськодонецьк. Є великі шанси на те, що окупантів скоро виб’ють із цих міст, розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі Національного телемарафону.