День ангела 2 жовтня – які секрети приховують популярні імена

День ангела сьогодні, 2 жовтня, святкують Гаврило, Георгій, Давид, Ігор, Костянтин, Макар, Марія, Микола, Олексій.

Гаврило – від давньоєврейського імені Габріель, у перекладі – “сильна людина Бога, Божий воїн”. Перша перекладається з арамейської як “людина”, а друга “Бог”. Більшість лінгвістів інтерпретують ім’я Гавриїл як “фортеця Бога”, “божий слуга”, “воїн небесний”. Характер покладливий, упертий. Улюбленець матері, схожий на неї по характеру. У раннім дитинстві буває замкнутий, хворобливий. Дуже багато читає. Себелюбний, але до людей ставиться завжди добре. Має аналітичний склад розуму, завжди спочатку подумає, а потім зробить. Не нав’язує своєї думки, не любить і установок зверху. Дуже гостинний і добрий, у житті в нього завжди є заздрісники. Ніколи не піддається паніці, терплячий.

Георгій – від давньогрецького імені Георгіос, що походить від слова георгос, тобто “землероб”, “той, що обробляє землю”. Значення імені Георгій залежить від того, як його будуть називати близькі та друзі. Повне ім’я дає власникові розважливість і стриманість. Це честолюбні чоловіки, які вважають за краще спокійно проводити час в сім’ї, мають стабільну роботу. Жора веселий романтик, схильний до авантюризму. Він прагнути отримати від життя все, визнає лише свої бажання, викручується і вміє підлаштовуватися під будь-які обставини. Гоші відкриті, товариські, хитрі, амбітні. Комунікабельність і красномовство дозволяє їм знайти спільну мову з будь-якою людиною. Це душа компанії, але часто на сім’ю у них не залишається часу. Він занадто цінує свою свободу, тому одружується пізно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи показали знахідки у давньому поселенні

Давид – від давньоєврейського імені Давид, яке в перекладі означає “улюблений”. Чоловік з ім’ям Давид досить закритий в собі. Він рідко розповідає про свої досягнення, і ще рідше говорить про проблеми і невдачі. Він завжди чинить справедливо і по совісті. Ніколи не забуває свої обіцянки. Давид дуже відданий своїм друзям і рідним. Може втішити близьких в складній ситуації, але сам не дозволяє лізти собі в душу.

Ігор – від древньоскандинавського імені Інгвар, яке перекладається як “воїн бога Інга”, “войовничий”, “хранитель бога-громовержця”; а від старослов’янського игрь – “гра, веселощі, розваги”. Ім’я Ігор несе у собі заряд енергійності, оптимізму, розсудливості та терпимості. Він наділений нестандартним мисленням, допитливістю та темпераментом. Це самовпевнена, самодостатня і навіть надто самозакохана людина. Перше враження про нього може скластися, що це дуже горда особистість. Але його природна чарівність і почуття гумору швидко схиляють себе і незабаром оточуючі починають їм щиро захоплюватися.

Костянтин – від латинського слова constans – тобто “постійний”, “стійкий”. Костянтин – відповідальний і сумлінний працівник. Своїй справі віддає всю душу. З підлеглими делікатний, його накази більше схожі на прохання. Може засмучуватися через дрібниці. У Костянтина тонке чуття на прекрасне. Він здатний побачити в людині ледь помітні переваги і відкрити їх іншим.

Макар – від давньогрецького Макаріос означає “благословення”, “блаженний”, “щасливий”. Макар – врівноважений і скромний чоловік. Він вважає за краще спокійне і розмірене життя, не любить виділятися. Попри тихий характер, Макар відразу звертає на себе увагу і викликає довіру. Цей чоловік ніколи не дає помилкових обіцянок і завжди зберігає секрети.

Микола – від давньогрецького імені Ніколаос, що перекладається як “переможець народів”. Найголовнішою його рисою можна назвати витримку та самоволодіння. Він настільки непохитний у своєму спокої, що іноді може виникнути відчуття якоїсь відстороненості, але це зовсім не так. Це один із зовнішніх проявів його аналітичного розуму. Він ніби спостерігає за всім збоку і лише іноді втручається у те, що відбувається.

Олексій – від давньогрецького імені Алексіос, що означає “захисник”. Олексій честолюбний і амбітний. Він прагне домогтися великих висот в цікавих йому справах, проте в усьому іншому ініціативу не проявляє. Олексія дуже важко змусити робити те, що йому не потрібно. Олексій – хороший друг і надійний товариш. Він любить організовувати активний відпочинок і спільні поїздки з друзями.

Марія – від давньоєврейського імені Мирьям, яке в перекладі означає “бажана”, “гірка”, “безтурботна”. Марія випромінює навколо себе тепло, доброту, увагу. Вона завжди готова допомогти людині, яка потрапила в біду. У шлюбі вірна, але, щоб відносини з чоловіком були теплішими і щирими, необхідна наявність в сім’ї дітей. Марія або стає ідеальною домогосподаркою і розквітає в період материнства, або стає жінкою, яка буде завжди і всім доводити, що вона не така, якою здається.

Людина отримує небесного Ангела-хранителя у день хрещення. Дитину називають в його честь. На іменини треба відвідати храм, а святкування проводити в затишній сімейній атмосфері.