Кулеба про НАТО: Ситуація зі вступом України змінилася

Україна вважає, що члени НАТО, які раніше були проти вступу України до Альянсу, повинні змінити свою позицію на позитивну.

В Україні йде війна і вирішується майбутнє євроатлантичного простору. Будь-які зволікання неприпустимі, зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

За його словами, звернення Києва до НАТО докорінно змінює всю ситуацію навколо вступу України до Альянсу.

“І навіть держави, які все ще скептично налаштовані з приводу членства України в НАТО, повинні переглянути свою позицію за цих нових обставин” – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна опанувала зброю НАТО і 300 стандартів

Кулеба нагадав, що деякі країни раніше також були проти України в НАТО, проте потім змінили свою думку. Зараз Україна захищає світову демократію ціною життя своїх громадян, і навіть в умовах війни продовжує впроваджувати реформи.

“Зараз м’яч на полі НАТО, і якщо Альянс вирішить визначити список кроків, які Україні потрібно виконати для успішного завершення процесу інтеграції, наша держава готова їх виконати”, – підсумував міністр.

30 вересня президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна подає заявку на вступ до НАТО в прискореному порядку. Двері в НАТО для України відкриті. Зараз увага Альянсу зосереджена на допомозі Україні, сказав генсек Єнс Столтенберг.

Естонія, Латвія і Литва підтримують якнайшвидше прийняття України в НАТО.

Стратегічний курс України на членство в ЄС і НАТО закріплений в Конституції.