Працівників ЗАЕС змушують “працевлаштовуватись” в Росатом

Російські окупанти наказали співробітникам захопленої Запорізької атомної електростанції в Енергодарі підписувати контракти з Росатомом.

Українців змушують це робити, щоб зберегти робочі місця на станції. Про це сказав представник України Євгеній Цимбалюк на засіданні Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), передає видання Bloomberg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Співробітників ЗАЕС катують струмом, ґвалтують, ріжуть геніталії і знімають на відео” що пише про нас світова преса

Росатом направив більше своїх представників до станції в захопленому Енергодарі, щоб забезпечити “зміну власника” після незаконної анексії міста Росією.

“Ці представники заявили, що Запорізька атомна електростанція буде належати Росатому, і тому протягом двох тижнів всі співробітники повинні написати заяву про працевлаштування в Росатом, сказав він.

Цимбалюк закликав МАГАТЕ не допустити переходу ЗАЕС у власність Росатому.

Російські окупанти захопили місто Енергодар, де розташована Запорізька АЕС, 4 березня. Це найбільша за розмірами атомна станція у Європі і третя у світі.

У вересні Міжнародне агентство з атомної енергії оприлюднило звіт за підсумками інспекції на ЗАЕС. Ситуація є безпрецедентною, написали вони.

МАГАТЕ повідомило, що поблизу станції цього тижня зафіксували три вибухи наземних мін.