Досі трясуться руки, а на обличчі кров: подробиці ранкового обстрілу колони цивільних на Запоріжжі – сюжет (Відео)

Обстріл Запоріжжя

Повномасштабна війна росії проти України

Усі постраждалі перебували у своїх автівках або біля них

До 26 зросла кількість загиблих після ранкового удару ворога по Запоріжжю. Ще 85 людей поранені. Серед постраждалих є діти. росіяни випустили три ракети С-300 по гуманітарній колоні, у якій люди чекали виїзду на тимчасово непідконтрольну територію. На місці події побував журналіст “5 каналу”.

У пенсіонера Миколи й досі трясуться руки, а на обличчі кров. Він вивіз родичів до Запоріжжя. Та стояв у черзі на блокпосту, щоб повернутися додому на окуповану частину Херсонщини. Чоловік каже, що у момент вибуху спав на задньому сидінні свого “бусика”. Прокинувся, коли машину підкинула потужна вибухова хвиля.

“Ось тут все наскрізь прошило, ось тут наскрізь і тут. Скло теж наскрізь прошило. А я ось там спав, саме спав і як воно пощастило, що удар був, але наскрізь не пройшов”, – розповідає житель Херсонської області Микола.

О сьомій ранку окупанти випустили по Запоріжжю та передмістю півтора десятка ракет. Три з них влучили в район, де формувалися так звані гуманітарні колони з охочих виїхати на тимчасово непідконтрольну територію. Люди тут очікували своєї черги. Саме по них припав удар.

“У зоні враження опинилася колона цивільних громадян, яка намагалася перетнути пункт пропуску, та виїхати на окуповану територію”, – повідомила начальниця відділу комунікації ГУНП у Запорізькій області Анна Ткаченко.

Усі постраждалі перебували у своїх автівках або біля них. В очікуванні виїзду, люди жили у машинах по кілька діб. Загарбники постійно обстрілюють так звані гуманітарні коридори. Через це виїзд із Запоріжжя був обмежений. Усіх постраждалих госпіталізовано до медичних закладів Запоріжжя.

“П’ять пацієнтів наразі перебувають у тяжкому стані. Стан їх стабілізується для того, щоб можна було в подальшому їх взяти в операційну. На цю хвилину, поки ми з вами спілкуємося працює 15 операційних бригад, тобто 15 операційних столів”, – повідомив директор КНП “Запорізька обласна клінічна лікарня” Ігор Шишка.

За словами медиків, майже у всіх постраждалих дуже тяжкі поранення. Багато хто з них потребуватиме кількох операцій.

“Характер травми, всі мінно-вибухові, тяжкі, множинні, поєднані з враженням грудної та черевної порожнини, проникаючі, верхніх та нижніх кінцівок, та закритої черепно-мозкової травми”, – додав Ігор Шишка.

За попередніми висновками експертів, окупанти гатили по мирних жителях осколково-фугасними ракетами зенітного комплексу С-300. Нині виїзд з обласного центру на тимчасово непідконтрольну територію призупинений на невизначений термін. Перше жовтня в Запоріжжі оголошено Днем жалоби.

Денис Розенков, Дмитро Дубіна, Запоріжжя, “5 канал”

Читайте також: “Думали, що не виживемо”: жителі Сумщини розповіли, як виживають під обстрілами

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.