Cтало відомо, скількох загиблих повернула Україна й скільки захисників перебувають у полоні

З травня з тимчасово окупованих територій повернули 564 тіла загиблих військовослужбовців та 2026 тіл героїв, загиблих на полі бою.

Понад 4,3 тисячі людей перебувають у розшуку як зниклі безвісти. Про це повідомив уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Олег Котенко на брифінгу у Медіацентрі Україна Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Оперативна комбінація” розвідка витягнула морпіхів з окупації

“Заведено справ з розшуку осіб, зниклих безвісти 13 835. Розшукано та повернуто загиблих військових з непідконтрольних територій 564. Розшукано та повернуто для поховання тіла загиблих у зоні бойових зіткнень 2 026”, – повідомив він.

Котенков уточнив, що частина тих, хто раніше був заявлений родичами як зниклий безвісти, зрештою вийшли на зв’язок таких налічується 1 308 цивільних і 965 військових.

“Розшукано у полоні та звільнено 163 особи. Відомо про місцезнаходження ще 492 вбитих військовослужбовців, які поки що перебувають на окупованій території. Деяких військових вдалося розпізнати на ворожих відео”, – зазначив він.

За його інформацією, у розшуку як зниклі безвісти перебувають 4 390 людей.

Котенко додав, що на деокупованих територіях також є поховання ворога їх також доведеться ексгумувати, щоб обміняти на українців.

Зараз офіс Уповноваженого має підтвердження про перебування у полоні 2 200 українських захисників.

“Це цифра по якій є стовідсоткове підтвердження від міжнародних організацій або з фотодоказів окупантів”, – підкреслив Котенко.

29 вересня відбувся черговий обмін полоненими. Україні вдалося повернути чотирьох морських піхотинців і двох цивільних.

Минулого тижня з російського полону повернули 215 осіб. 200 захисників України обміняли на підозрюваного у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації нардепа Віктора Медведчука.

Переговори щодо обміну “всіх на всіх” тривають, сказав начальник ГУР Кирило Буданов.