“Це акт відчаю” – МЗС України відреагувало на ядерні погрози Путіна

Заяви президента РФ Володимира Путіна про застосування тактичної ядерної зброї проти України є актом відчаю, оскільки його країна програє війну на полі бою.

Про це в інтерв’ю France24 заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба. Він наголосив, що країна-терористка Росія лише поширює страх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ядерна зброя, яка знаходиться в РФ, небезпечна для неї Данілов

“Росія намагається всіх паралізувати страхом. І ці їхні натяки про можливе застосування тактичної ядерної зброї є актом відчаю, тому що вони програють війну на полі бою”, сказав міністр.

Водночас він наголосив, що потрібно серйозно ставитися до цих російських натяків. Проте також потрібно пам’ятати, що світ має стримувати Росію.

“І я впевнений, що всі інші ядерні держави у світі виступатимуть проти використання ядерної зброї”, додав Кулеба.

Лідери всіх країн Європейського союзу відреагували на незаконну окупацію Росією українських територій.

Вони опублікували спільну заяву, у якій рішуче відкинули анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. Про це йдеться в заяві Європейської ради.

Росія ставить під загрозу глобальну безпеку. Підриває заснований на правилах міжнародний порядок і грубо порушує фундаментальні права України на незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, основні засади, закріплені у Статуті ООН і міжнародному праві.