Десь тепло, а десь дощі: синоптик розповіла, якою буде погода у перші вихідні жовтня

Гарбузи

Погода в Україні

Діденко опередила українців про магнітні бурі

Вересень завершується, дощів було в ньому багато, тепла нам явно недостатньо, проте з точки зору природи все законно. Синоптик Наталка Діденко у Facebook розповіла, як розпочнеться метеорологічний жовтень.

У суботу, 1 жовтня, практично повсюди пануватиме тепла погода з температурою повітря вдень +18°C…+23°C, на півдні України +20°C…+27°C, у західних областях +13°C…+18°C.

Дощі в суботу пройдуть найближчої ночі у східній частині, завтра вдень місцями в західних областях України, ввечері можуть підійти до Житомирщини, Київщини, а також зачеплять Луганщину.

Сьогодні навіть грози гримять на Харківщині, Полтавщині, Дніпропетровщині, Запоріжжі, місцями на Херсонщині – великі температурні контрасти, дуже тепло!

Але все ж завтра в більшості наших областей – без істотних опадів.

1 жовтня у Києві ще побуде висока температура повітря, до +19°C, суботній день буде теплим та сухим, хіба що завтра надвечір з’явиться дощ.

“У неділю погода зміниться – побільшає дощів, посилиться вітер та знизиться температура повітря. Ну, й магнітні бурі поки що залишаються активними, триватимуть кілька днів! Тому побережіть себе особливо. А сьогодні хай усі іменинниці, хто носить чудові імена – Віра, Надія, Любов та Софія – будуть здоровими, хай перемагають щоденно ці імена і хай згине вся російська нечисть від наших Віри, Надії, Любові та Софії”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, Діденко попередила українців про магнітні бурі.

“Завтра вони (магнітні бурі – ред.) обіцяють бути серйозними. Сонце захоче побути більш активним, спалахи та викиди обіцяють бути потужними, тому зверніть увагу на своє здоров’я, не дивуйтеся можливим недоладностям у системах зв’язку!”, – пише синоптик.

Читайте також: Попередні прогнози необґрунтовані: синоптики прокоментували чутки про холодну зиму в Україні

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.