Подоляк зробив заяву щодо Лиманського котла для росіян

Лиман – карта

Повномасштабна війна росії проти України

ЗСУ взяли в оперативне оточення Лиман на Донеччині, підтвердив Олег Котенко

У п’ятницю, 30 вересня, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк підтвердив, що росіяни оточені українськими військовими навколо Лиману.

“8 років тому російські військові оточили наші війська під Іловайськом. Тоді наші хлопці погодились вийти без зброї. Але росія порушила слово – колону розстріляли. Сьогодні просити про вихід з Лиманського котла доведеться росії. Якщо, звичайно, банкетуючим у Кремлі є справа до своїх солдатів”, – написав Подоляк у своєму Twitter.

Взяття російських військових у кільце офіційно підтвердив також уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко.

“Населений пункт на Донеччині  – Лиман наші військовослужбовці взяли в “кільце”. Це дуже велика наша перемога”, – заявив він.

У той же час, керівник Офісу президента Андрій Єрмак ніяких заяв не робив, але виклав у своєму telegram цілком недвозначне фото з казаном (aka котел) на вогні.

Нагадаємо, вдень 30 вересня речник східного угруповання військ Сергій Черевий повідомив, що ЗСУ завершують операція з оточення російського угрупування військ біля Лиману на Донеччині.

Згодом у мережі з’явилося відео, на якому нібито зафіксовано, як російські військові намагаються втекти. Повідомлялося, що в оперативне оточення потрапили 5,5 тисяч окупантів.

Також з’явилося відео з розбитою російською технікою.

Повідомлялося також, що ЗСУ встановили контроль над селищем Ямпіль неподалік Лиману.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.