Завозили масовку – у ГУР розповіли, як відбувалися так звані референдуми

Підготовка й проведення так званих референдумів на тимчасово окупованих українських територіях координувала адміністрація президента РФ.

На цих територіях постійно перебували російські високопосадовці, а представники федеральних утворень РФ надавали допомогу так званим виборчим комісіям. Про це в коментарі військовому телебаченню розповів представник ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.

Росія провела потужну інформаційну кампанію, щоб переконати світову спільноту в дотриманні окупантами норм міжнародного права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія прирівняє себе до ЛДНР Зеленський

За даними ГУР, російські пропагандисти в різних місцях створювали постановкові сюжети.

“Завозили людей з Ростовської області й Криму, щоб створити масовку. Показати, наскільки люди радіють, наскільки дружно йдуть голосувати. Цю картинку показуватимуть російському глядачу й намагатимуться переконати Європу, що це відбулося відповідно до міжнародного права. Але ми розуміємо, що це фейк”, сказав Скібіцький.

Він підкреслив, що це чергова інформаційна кампанія, які проводить РФ, покриваючи свої злочини.

Сполучені Штати Америки ніколи не визнають результати так званих референдумів, які російські сили провели на захоплених територіях України.

Президент Володимир Зеленський назвав фарсом псевдореферендуми, які провела Росія на окупованих територіях України. Він заявив, що будь які злочинні дії Росії нічого не змінять для України.