Боєприпаси й пропагандистські листівки – в Ізюмі виявили склад окупантів

Працівники Державного бюро розслідувань знайшли склад в Ізюмі Харківської області.

Окупанти зберігали в ньому боєприпаси й пропагандистські матеріали для підготування псевдореферендумів. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові влаштували під Ізюмом відстійники розбитої техніки окупантів. Фото

“Склад був облаштований на території Ізюмського лісгоспу, де під час окупації базувалася 1-ша танкова дивізія російської армії. Всю макулатуру завезли з території РФ. Окупанти розповсюджували листівки на окупованих територіях за допомогою авіації”, ідеться в повідомленні.

Росіяни під час втечі залишили на складі чимало боєприпасів, серед яких бойові заряди для систем реактивного залпового вогню.

ДБР передало знайдені боєкомплекти підрозділам Збройних сил України.

1-ша танкова дивізія російської армії з іншими підрозділами “засвітилася” й під час окупації Тростянця на Сумщині. Це підтверджують і документи військових РФ, які знайшло ДБР у Сумській області.

У Тростянці й в Ізюмі окупанти не змогли закріпитися на позиціях, повтікали й залишили техніку з боєкомплектами.

В Ізюмі Харківської області закінчили ексгумувати тіла на місці масового поховання. Там були поховані 425 цивільних осіб, серед яких п’ять дітей і 22 військовослужбовці ЗСУ, повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Росіяни з перших днів повномасштабної війни почали обстрілювати Ізюм з авіації та артилерії. Загарбники знищили майже 80% житлової забудови міста та окупували населений пункт на початку квітня.

11 вересня офіцер 95-ї бригади Збройних сил України Юрій Кочевенко опублікував відео із центра Ізюма, де перебували українські бійці. Цим засвідчив звільнення міста.