Україна закликає дружні країни сприяти виїзду корінних народів Криму з окупованого півострова

Кримські татари

Повномасштабна війна росії проти України

Кримські татари й інші корінні народи окупованого півострова всіма способами уникають незаконної мобілізації

Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій закликає уряди Польщі, Латвії, Естонії, Литви та Грузії сприяти виїзду представників корінних народів Криму з території півострова та росії до третіх країн.

Допомогти кримським татарам закликала віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук, повідомляє “5 канал”.

Вона зазначила – окупаційна влада в Криму почала незаконну мобілізацію. Ворог масово мобілізовує кримських татар та інші корінні народи Криму для участі у війні на боці окупантів. За словами Верещук, такі дії мають ознаки геноциду.

Кримські татари й інші корінні народи окупованого півострова всіма способами уникають незаконної мобілізації. Деякі намагаються виїхати до дружніх нам країн. Але Мінреінтеграції отримує дані, що польські, латвійські, естонські, литовські та грузинські прикордонники подекуди відмовляють представникам корінних народів Криму в перетині кордону, змушуючи їх повертатися на півострів або до росії.

Нагадуємо, росія взялася за примусову мобілізацію кримських татар. Роздавати повістки та забирати до військкоматів почали вже на другий день після оголошення призову. У Генштабі повідомляють: російським комісарам дали завдання передусім призвати до лав окупаційного війська саме кримських татар.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.