Коли Україна стане членом Євросоюзу – Зеленський назвав терміни

Більшість країн Європейського Союзу вже бачить Україну членом ЄС.

Сумнівів немає, що впродовж двох-трьох років ми отримаємо членство у Європейському Союзі. На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський під час спілкування з університетською спільнотою та громадськими діячами Швейцарії, повідомляє пресслужбу президента.

“Ми вже здобули статус кандидата потужно працювали над цим навіть під час війни… Країна обрала шлях у Євросоюз. І більшість країн ЄС нас уже там бачать”, зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія прирівняє себе до ЛДНР Зеленський

За його словами, Україна також прагне членства в НАТО. Паралельно готує договір щодо гарантій безпеки. Президент зазначив, що невідомо, скільки триватиме шлях до НАТО, але впродовж цього часу Україні потрібні гарантії безпеки.

“Ми розробили серйозний документ рекомендації до цього договору для кола країн гарантів безпеки для України. Нам цей договір дуже потрібен. І вкрай потрібен на шляху до НАТО”, наголосив Зеленський.

Україна отримала 500 млн грантової допомоги від Європейського Союзу. Кошти надійшли до державного бюджету, їх направлять, зокрема, на соціальну і гуманітарну сфери.

У серпні Європейський парламент ухвалив пакет макрофінансової допомоги Україні. Це другий транш фінансової допомоги від ЄС у $9 млрд.