“Щоби потім не довелося воювати в горах і лісах”: Зеленський звернувся до народів Кавказу та Сибіру (Відео)

Володимир Зеленський

Повномасштабна війна росії проти України

Відео символічно записали біля будинку героя та лідера національного супротиву усього Кавказу – Імама Шаміля

Президент Володимир Зеленський звернувся до народів Кавказу, Сибіру та інших народностей, що проживають на території сучасної російської федерації.

Він російською закликав їх ігнорувати російську мобілізацію та починати боротися за свої права та свободи. Відео символічно записали біля будинку, де у XIX столітті жив герой та лідер національного супротиву не лише Дагестану, а й усього Кавказу – Імам Шаміль.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

“Ніхто не повинен брати участь у ганебній війні. Дагестанці не мають гинути в Україні. Чеченці, інгуші, осетини, черкеси та будь-який інший народ, який опинився під російським прапором. Загалом майже 200 різних народів. Ви знаєте, хто відправляє їх до України. Той, хто відправляє, він і хоче їх зробити “вантажем 200″… Я впевнений, що ви хочете жити, я впевнений, що ви втомилися від брехні, я впевнений, що ви знаєте, що боротися потрібно зараз. Щоб громадяни росії йшли на війну – їх штучно заганяють у злидні, у кредити. Людей лякають репресіями, цькують пропагандою. Ви можете змінити це”, – закликав глава держави.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, в рамках “часткової” мобілізації на росії змогли призвати понад 100 тис. осіб.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.