“Часткова” мобілізація в росії: окупанти змогли призвати понад 100 осіб – Генштаб ЗСУ

російські військові

Повномасштабна війна росії проти України

Громов зауважив: ми розуміємо, що оголошена цифра в 300 тисяч – не кінцева

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов розповів, що у росії після оголошення “часткової” мобілізації окупантами призвано понад 100 тисяч осіб. Про це повідомляє “РБК-Україна”.

“У росії після оголошення “часткової” мобілізації активно продовжується призов військовозобов’язаних. Наразі вже призвано понад 100 тисяч з оголошених 300 тисяч осіб. Ми розуміємо, що оголошена цифра в 300 тисяч – не кінцева. Найімовірніше, що чисельність мобілізованих буде значно більшою”, – сказав він.

Читайте також: скільки росіян встигли втекти за кордон від мобілізації.

Як інформував 5.UA, 21 вересня російський диктатор володимир путін повідомив, що в росії оголошено часткову мобілізацію. путін також відкрито заявив, що готовий використати ядерну зброю. Офіційно про його зміст сказали лише те, що в ньому йдеться про кількість людей, які можуть бути призвані в армію.

За словами міністра оборони рф Сергія Шойгу, мобілізувати збираються 300 тис. резервістів. У тексті указу цього немає. Натомість є ось цей загадковий сьомий пункт, який, власне, і стосується кількості мобілізованих, і він досі неопублікований.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.