Запалили свічки і помолилися за всіх убитих: у Києві вшанували пам‘ять жертв трагедії Бабиного Яру (Відео)

Бабин яр. Пам'ятник

У 1941-43 роках за різними підрахунками у Бабиному яру загинуло щонайменше 100 тисяч людей

29 вересня в Україні вшановують пам’ять вбитих під час масових розстрілів нацистами людей під час Другої Світової війни. У Києві представники різних конфесій запалили свічки та поклали їх до пам’ятника “Менора” у Бабиному Яру. У 1941-43 роках за різними підрахунками там загинуло щонайменше 100 тисяч людей. Серед них 70 тисяч євреїв.

Аби вшанувати пам’ять про них, в урочищі зібралися представники іудаїзму, української греко-католицької церкви та української православної церкви. Вони провели міжконфесійну молитву. Такий захід проводять уже вдруге. Традицію започаткував Український інститут національної пам’яті та Світовий Конґрес Українців за сприяння Національного історико-меморіального заповідника “Бабин Яр”.

“Світовий конгрес українців приділяє особливу увагу збереженню пам’яті про Голокост, про Бабин яр. Про інші злочини насильницького тоталітарного режиму в Україні. І ми системно з року в рік проводимо пам’ятні заходи на цьому місці, на цій святій землі київській. Заходи присвячені вшанування пам’яті жертв Бабиного яру і, відповідно, ми так само розповідаємо про них у світі”, – політичний радник світового конгресу українців Тиміш Мартиненко-Кушлянський.

“Вічна пам’ять усім загиблим у бабиному яру. Пом’яни господи боже наш у вірі і надії на життя вічне спочилих рабів твоїх, усіх невинно вбитих жертв бабиного яру”, – помолився архієпископ ПЦУ Агапіт.

Читайте також: 80 років потому: меморіальний центр “Бабин Яр” назвав перші 159 імен нацистів, які убивали євреїв

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.