Курувати найбільші держпідприємства буде ексменеджер компанії Коломойського – рішення Кабміну

Ігор Коломойський

Клименков відповідатиме за відновлення роботи підприємств

Уряд призначив першим заступником голови Фонду державного майна (ФДМУ) Дмитра Клименкова, одночасно звільнивши з цієї посади Ольгу Батову.

Відповідні розпорядження Кабміну №832-р та №830-р від 27 вересня було оприлюднено на офіційному урядовому порталі.

У пресслужбі ФДМУ звітують, що тепер саме Клименков буде відповідальним за відновлення роботи найбільших українських державних підприємств та “впровадження сучасних корпоративних стандартів управління”.

Останні 9 років управлінець працював у компанії “Міжнародні авіалінії України” Ігоря Коломойського та його бізнес-партнерів, де очолював напрямок інфраструктури та логістики. До цього 7 років відповідав за планування проєктів та їх реалізацію під ключ у шведській компанії Ericsson.

Звільнена з посади першого заступника голови ФДМУ Ольга Батова переходить на посаду радника голови Фонду.

Нагадаємо, 7 вересня Верховна Рада призначила нового голову Фонду держмайна – народного депутата фракції “Голос” Рустема Умєрова. До цього саме Ольга Батова як в.о. керувала ФДМУ, але подала у відставку.

До цього в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” вона заявила, що Фонд не може відновити контроль над “Тернопільобленерго”, де державі належить 50,99% акцій – фактично обленерго контролюється Коломойським.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.