Данілов оцінив можливість наступу з боку білорусі: “Отримають відповідь, на яку не розраховували” (Відео)

Олексій Данілов

Повномасштабна війна росії проти України

Білоруські активісти повідомили, що залізниця в їхній країні, ймовірно, готується приймати ешелони російської військової техніки

владімір путін постійно тисне на свого соратника алєксандра лукашенка, аби той білоруськими військами здійснив вторгнення в Україну зі сторони білорусі. У РНБО сумніваюся, що самопроголошений президент все ж схвалить таке рішення. Про це секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявив у інтерв’ю “Настоящему времени”. 

Данілов заявив, що наступ на Україну з території білорусі політики обговорювали і під час останньої зустрічі, яка відбулася в Сочі. Києву все відомо про намагання путіна долучити мінськ. 

“Не думаю, що Лукашенко ухвалить таке рішення (вторгнення в Україну – ред.). Але якщо з боку білорусі йтимуть війська, як це було 24 лютого, вони отримають таку відповідь, на яку не розраховували”, – запевнив Данілов.

Як відомо, білоруські активісти повідомили, що залізниця в їхній країні, ймовірно, готується приймати ешелони російської військової техніки. Зокрема, по потребі ремонтують вантажно-розвантажувальні платформи і підготовляють автомобільні підходи до вантажно-вивантажувальних місць на станціях.

Для руху техніки можуть використати три залізничні прикордонні переходи. Мовиться про Красноє – Осіновка, Злинка – Закопитьє, Завєрєжьє – Єзеріщє.

Як інформував 5.UA, 21 вересня російський диктатор володимир путін повідомив, що в росії оголошено часткову мобілізацію. путін також відкрито заявив, що готовий використати ядерну зброю. 

За словами міністра оборони рф Сергія Шойгу, мобілізувати збираються 300 тис. резервістів. У тексті указу цього немає. Натомість є ось цей загадковий сьомий пункт, який, власне, і стосується кількості мобілізованих, і він досі неопублікований. Офіційно про його зміст сказали лише те, що в ньому йдеться про кількість людей, які можуть бути призвані в армію.

Тим часом у низці міст росії почалися протести – росіяни на сьомий місяць повномасштабного вторгнення вирішили виступити проти війни і мобілізації. Багато росіян втікають за кордон. Водночас у Дагестані протести набирають обертів.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.