Від мобілізації в Росії втекла ціла “армія” – британська розвідка

За сім днів після того, як президент Росії Володимир Путін оголосив про “часткову мобілізацію”, відбувся значний відтік росіян з країни.

Громадяни Росії їхали за кордон, намагаючись ухилитися від призову. Про це повідомило міноборони Великої Британії у Twitter 29 вересня з посиланням на свої розвіддані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіян забиратимуть в армію прямо на кордоні з Грузією

“Хоча точні цифри невідомі, вони, ймовірно, перевищують чисельність усіх сил вторгнення, розгорнутих Росією у лютому 2022 року”, йдеться в огляді.

Серед тих, хто намагається залишити Росію, переважають більш забезпечені та освічені.

У поєднанні з тими резервістами, яких мобілізують, внутрішній економічний вплив скорочення доступності робочої сили та прискорення “відпливу мозку” може стати все більш значним, додали союзники.

21 вересня Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію росіян. Призову підлягатимуть нібито тільки громадяни, які перебувають у запасі. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу говорить про 300 тис. резервістів, яких планують призвати.

Пізніше з’ясувалося, що в указі про мобілізацію є таємний пункт, який дає змогу міноборони країни призвати на війну більш як 1 млн людей, здебільшого із сіл.

У Росії чоловікам мобілізаційного віку заборонять виїжджати з країни.

У Росії почалися акції протесту проти мобілізації, невдоволених затримували. У Москві й Воронежі затриманим почали видавати повістки до військкоматів.

Найбільше людей на вулиці вийшли в Дагестані. Президент Володимир Зеленський не перестає закликати росіян протестувати проти “злочинного призову”.