Аналітики США пояснили, чому Путін вирішив не поспішати з “приєднанням” окупованих територій

Кремль міг би тимчасово відкласти оголошення про анексію окупованих Росією українських територій, щоб краще підготувати російський інформаційний простір і адміністративну організацію.

Однак п’ятниця, 30 вересня, залишається найбільш імовірною датою для певного виду анексії. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) 29 вересня.

Аналітики прогнозують, що президент Росії Володимир Путін, ймовірно, оголосить про анексію окупованої території України 30 вересня у своєму запланованому зверненні до обох палат російського парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США пригрозили Росії додатковими заходами тиску після фіктивних референдумів

В Інституту нагадали, що 28 вересня міноборони Росії заявило, що РФ “найближчим часом реалізує прагнення жителів ЛНР, ДНР, Запорізької та Херсонської областей бути разом з Росією”.

Того ж дня спікер Держдуми РФ В’ячеслав Володін заявив, що влада країни має провести вступні засідання для схвалення анексії окупованої території України 3 і 4 жовтня.

28 вересня окупаційні “адміністрації” Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей відзвітували про остаточні підсумки “референдумів” про приєднання до Росії.

Пособники окупантів намалювали дуже високу явку (від 76,8%) і дуже високий відсоток голосів “за” (від 87% до 98,4%) і одразу ж звернулися до Володимира Путіна з проханням про прийняття захоплені території до складу Росії.

28 вересня російське видання “Медуза” процитувало джерела з Кремля. Ті повідомили, що Москва вирішила “не квапити події”. Причина “піар-ефект від анексії буде майже нульовим” через широке невдоволення частковою мобілізацією в Росії.

За даними видання, Кремль провів незадовільне закрите опитування громадської думки, яке продемонструвало широке невдоволення росіян.