США пригрозили Росії додатковими заходами тиску після фіктивних референдумів

Сполучені Штати Америки ніколи не визнають результати так званих референдумів, які російські сили провели на захоплених територіях України.

За словами речника Державного департаменту Неда Прайса, оголошені результати фіктивних референдумів заздалегідь сфабриковані. Про це він сказав під час брифінгу 28 вересня, передає Gazeta.ua.

“Ці результати були вигадані в Москві, а не зібрані в Україні. Скажемо чітко: результати повністю сфабриковані й не відображають волевиявлення народу України. Це воля Москви, а не вільна воля України та її народу”, наголосив Прайс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США “ясно і конкретно” попередили Росію

На його думку, Росія хоче використати псевдореферендуми для спроби анексії території України.

“Ці території залишаться частиною України. Україна має повне право й надалі захищати свій суверенітет і територіальну цілісність. Сполучені Штати ніколи не визнають спроби Росії анексувати частину України”, додав Прайс.

Він також анонсував найближчими днями додаткові заходи тиску на Росію з боку США.

Пентагон підтвердив нову допомогу для України, розмір якої складе приблизно $1,1 млрд. Там наголосили, що це буде “багаторічним вкладенням” у критичні важливі можливості для створення міцної могутності Збройних сил України.

На окупованих територіях України оголосили результати псевдореферендумів. Їх оприлюднили очільники окупаційних адміністрацій.

Так, за включення так званої ЛНР до складу РФ нібито проголосували 98,42% жителів, окупованої частини Запорізької області 93,11%, окупованої частини Херсонської області 87,05%, так званої ДНР 99,23% жителів.

Президент Володимир Зеленський назвав фарсом псевдореферендуми, які провела Росія на окупованих територіях України. Він заявив, що будь які злочинні дії Росії нічого не змінять для України.