Рейтинг Путіна в Росії почав обвалюватися: назвали причину

Російський президент Володимир Путін після того, як оголосив у РФ мобілізацію, сильно просів у рейтингу – за один місяць він втратив відразу 6%, що для путінських рейтингів зазвичай має статус обвалу.

Зараз довіряють Путіну тільки 40% російських громадян, повідомляє російська опозиційна організація Левада-Центр з посиланням на дані соцопитування, яке вона провела.

“У вересні на тлі оголошення часткової мобілізації знизився рівень схвалення основних інститутів влади. Також зменшилася впевненість в тому, що справи в країні йдуть в правильному напрямку” – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данилов пояснив, що зміниться на фронті після мобілізації в Росії

При цьому якщо три місяці тому діяльність Путіна підтримували 83% респондентів, то у вересні – 77%. 21% росіян різко не схвалює діяльність Путіна.

60% росіян у вересні впевнені, що справи у РФ йдуть у вірному напрямку (проти 67% в серпні). 27% респондентів впевнені, що країна рухається невірним шляхом.

Всього експерти та аналітики центру опитали близько 1600 осіб у більшій частині російських регіонів.

21 вересня Путін оголосив про часткову мобілізацію росіян. Призову підлягатимуть нібито тільки знаходяться в запасі громадяни. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу говорить про 300 тис. резервістів, яких планують призвати.

Пізніше з’ясувалося, що в указі про мобілізацію є таємний пункт, що дозволяє Міноборони країни призвати на війну понад 1 млн осіб, переважно з сіл.

Новини про мобілізацію спровокували масштабну втечу росіян з країни – в тому числі до Вірменії, Грузії, країн Середньої Азії, Монголії і європейських держав. Може йтися про чверть мільйона чоловіків, що виїхали.