Алое зупиняє випадіння волосся

 Щоосені починає випадати волосся, каже киянка 29-річна Юлія Крич. Пила вітаміни, придбала дорогі дерматологічні шампуні, а краще не стало. Сусідка-травниця порадила відвари. Вони і врятували від облисіння.

У корені волосся втирала відвар обліпихи.

 Подрібнюю 10 грамів ягід і заливаю склянкою окропу. Кип’ячу 8 хвилин та проціджую. Теплий відвар тримаю на голові годину. Ополіскую. Процедуру роблю щодня протягом двох тижнів.

Двічі на тиждень очищує голову відваром календули й кореня лопуха.

 Якщо вдома є алое чудово. З нього можна приготувати мас­ку. Треба зрізати нижні та середні листки, промити, висушити та перекласти в холодильник на 10 днів. Після цього вичавити сік, очистити через марлю та двічі на тиждень втирати в шкіру голови. Алое живить корені. Якщо робити всі ці процедури, результат помітно за місяць.

 Восени на випадіння волосся скаржиться кожен другий пацієнт. Це природний процес, організм перелаштовується на нову пору року, каже трихологиня 45-річна Оксана Сільська з Одеси.

Випадіння волосся спричиняє жорстка дієта, брак вітамінів, стрес, неправильний догляд за шкірою голови та волоссям, загострення хронічних недуг, проб­леми зі шлунково-кишковим трактом чи щитоподібною залозою. На стан волосся впливає також прийом деяких медикаментів та гормональний збій.

 Щоб не мати проблем, раджу вживати більше вітамінів та білку з їжі, говорить Оксана Сільська. Горіхи, сезонні ягоди, багато соків. Зменшіть вживання гос­трої, солоної, смаженої їжі це порушує роботу сальних залоз і діє на ендокринні залози.

Радить двічі на місяць робити чистку голови та масаж. Уникати зайвого навантаження на коріння волосся тугих зачісок та головних уборів, нарощування.

Якщо волосся залишається на подушці, з’являються залисини, стає ламким чи сухим, радить звернутися до лікаря.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”