російські військові вночі обстріляли Миколаїв: що відомо – сюжет (Відео)

Обстріл Миколаєва

Повномасштабна війна росії проти України

Під ракетною атакою опинився житловий квартал

Війська рф сьогодні двічі атакували Миколаїв. Спочатку о першій ночі, по тому на світанку. Ворог поцілив у середмістя. Там масштабні руйнування.

У ніч проти вівторка миколаївці не спали. Перші гучні вибухи пролунали близько першої ночі. Ракети лягли у середмісті.

“Горщики з квітами на підлозі, вікна розкриті, головне, що люди живі, а скло ми вставимо, дороги відремонтуємо, а вони будуть прокляті, по іншому не скажеш. Наймасштабніші руйнування у центрі”,  – повідомив житель зруйнованого будинку Ігор.

Під ракетною атакою опинився житловий квартал. Вибуховою хвилею зачепило 8 багатоповерхівок. У них вилетіли вікна та балкони. У крамницях, кав’ярнях та банківських установах, що розташовані на перших поверхах, повністю зруйновані скляні вітрини та потрощене майно. А на центральній автомагістралі після нічного обстрілу розбомбило дорожнє полотно.

“Робітники “ЕЛУ-автодоріг” працювали 3 одиниці техніки, для того, щоб звільнити дорогу, яку російські ракети розтрощили вщент. Ми навели лад, рух цією вулицею буде відновлено за пів години”, – зауважив в.о. головного інженера КП “ЕЛУ-автодоріг” Денис Барашковський.

Натепер відомо, що ворог поцілив по Миколаєву з території окупованої Херсонщини. 6 ракет “С-300” та два модифіковані смерчі “Торнадо-С”. Лише дивом немає втрат серед населення.

“Рашисти вкотре повернулись до тактики обстрілу міста. Ніяких, звісно об’єктів тут не знаходились ніколи. Проте це ніяк не зупиняє наших ворогів особливо вважаючи той фактор, що ця зброя є не зовсім точною і вона б’є просто по площинах. Тому слід розуміти, що це черговий акт російського тероризму. Слід розуміти, що ціллю вчергове стали мирні мешканці міста, які в цей час просто спали”, – наголосив речник Миколаївської ОВА Дмитро Плетенчук.

На місцях прильотів працювали правоохоронці. Криміналісти збирали залишки боєприпасів, а поліцейські складали заяви від постраждалих.

“Сюди на місце події виїхало слідче управління, криміналісти. Вони збирають докази. За фактом вибуху у центральній частині проводиться фіксація та збір речових доказів”, – сказав заступник начальника відділу криміналістичного забезпечення Ігор Манзарчук.

Тим часом миколаївці не стримують емоцій після нічних ракетних атак та передають вітання московитам.

“Ми віримо у наші Збройні сили, ми віримо, що у нас все буде добре. У нас все буде добре – це точно. Мене, російськомовну і росіянку за народження ось так визволяють, я ніколи не кликала по допомогу. Мені тут добре, мені ніхто не казав якою мовою розмовляти. Вм самі своїми руками копаєте собі могили”, – підсумувала жителька Миколаєва Олена.

Через масштабні руйнування комунальники долали наслідки цілий день. І продовжать це робити завтра.

Наталія Приходько, Миколаїв, “5 канал”

Читайте також: росіяни обстріляли ракетами визволений Куп’янськ – п’ятеро людей потрапили до лікарні

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.