Як правильно купити складаний ніж. Поради новачку

Дуже часто нам доводиться купувати товари про нюанси яких ми не знаємо, внаслідок чого вибір перед покупкою може бути ускладненим, а консультанти в магазинах часто не зацікавлені у допомозі покупця, їхня основна мета зробити чек клієнта більшим. Ножова ніша товарів не є винятком – це вузькоспеціалізовані нішеві товари, нюанси про які можуть знати тільки люди, які тісно стикаються з цією сферою.

Якщо ви вирішили купити ніж, буде корисно знати деякі рекомендації, на що треба звертати увагу при покупці. Базові принципи допоможуть зорієнтуватися у величезному асортименті моделей ножів та виробників та зробити покупку максимально вигідною та корисною.

Чи важливий бренд при купівлі ножа?

Ножева індустрія має своїх топових виробників зі світовим ім’ям та багаторічною історією, і досить молодих брендів, які тільки завойовують собі ім’я у світі ножів. Бренд не завжди є показником якості, в багатьох випадках можна заплатити за ім’я компанії але в результаті отримати не зовсім якісний ніж. Дуже часто дизайнерські рішення роблять ніж красивим, але малоефективним у реальному житті. Також ергономічні рішення багатьох моделей ножів для дизайну бажають бути кращими. Насамперед треба звертати увагу на характеристики ножа, та поєднання ціни та матеріалів з яких він зроблений.

Поєднання ціни, і те з чого і як зроблений ніж!

Сукупність цих факторів дуже важлива і правильний баланс цих факторів допоможе вибрати та купити ніж із максимальною вигодою. Хороший ніж можна купити від 25$ до 50$ дуже важлива сталь, яка повинна мати твердість гартування в діапазоні 56-59 HRC (ця характеристика завжди є в описі), також сталь повинна мати хорошу стійкість до корозії. Вага ножа не повинна перевищувати 150 грам, також складаний ніж повинен мати надійний замок для фіксування леза, і саме лезо повинне мати функцію відкривання однією рукою. Лезо має бути класичної форми яке перевірено часом. Це базові рекомендації, більш докладно про те, як купити ніж, і подивитися приклади конкретних моделей можна за посиланням, яке представлене вище.