Німеччина вважатиме втечу від мобілізації достатньою підставою для надання притулку росіянам

У Німеччині офіційно підтвердили, що російським ухилянтам від мобілізації та дезертирам будуть надавати політичний притулок у країні.

Для німців ухилення від мобілізації, а також дезертирство з російської армії є достатньою підставою для надання політичного притулку росіянам. Про це пише Deutsche Welle.

Берлін уже дав відповідну вказівку Федеральному відомству з питань міграції та біженців, зазначає видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни масово тікають до Фінляндії та Грузії: кордони заблоковані

Водночас подати заявку про політпритулок можна лише на території Німеччини. А виїхати із Російської Федерації чоловіки призовного віку без відповідних документів про звільнення з військової служби не можуть.

Водночас у Німеччині повідомили, що не збираються поширювати на ухилянтів дію параграфа 22 закону про перебування іноземців тобто не видаватимуть гуманітарні візи громадянам Росії на підставі їхнього бажання уникнути мобілізації.

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію. Призиватимуть росіян, які перебувають у запасі. Мобілізацію почали 21 вересня. Після чого різко зросла кількість бажаючих виїхати з Росії.

Російський міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що “призвуть 300 тисяч резервістів”. У деяких російських містах пройшли малочисельні мітинги проти мобілізації.

19 вересня Литва, Латвія, Естонія та Польща запровадили заборону на в’їзд громадян Росії з туристичними шенгенськими візами, виданими, зокрема, і в інших країнах ЄС.