Справа Порошенка проти Антона Геращенка: засідання вчергове перенесли – причини (Відео)

Петро Порошенко

Адвокати Порошенка наголошують, що справу умисно затягує відповідач

Розгляд справи Петра Порошенка проти Антона Геращенка вкотре перенесли. Тепер – на 9-те грудня. Цього разу причиною стала неявка відповідача та його представників до суду. Про це повідомляє “5 канал”.

Раніше радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко звинуватив лідера партії “Європейська Солідарність” Петра Порошенка у замовній акції протесту під стінами офісу президента. Тоді, 20 березня 2021 року, мітингувальники вийшли на Банкову із закликами звільнити громадського активіста Сергія Стерненка з-під варти. Тоді ж учасники мітингу підпалили двері Офісу президента, будівлю розфарбували і написали нецензурні вислови на адресу президента. 

Геращенко заявив, що це зробили на замовлення Порошенка. 

Адвокати лідера партії “Європейська Солідарність” наголошують, що відповідач навмисно затягує справу. Тому вони намагатимуться самостійно поінформувати радника міністра внутрішніх справ про наступне засідання.

“Як ми бачимо, що у нас представники влади люблять розкидатися безвідповідальними заявами та звинуваченнями, а відповідати за них, вони, як завжди, не поспішають. Ось ми знову бачимо, що не знайшов часу чи бажання ні пан Геращенко Антон, ні його представник відвідати судове засідання, хоча представник Міністерства внутрішніх справ тут був присутній. Тобто, ми бачимо з боку пана Геращенка і з боку іншого відповідача з Міністерства внутрішніх справ намагання, знову ж таки, уникнути відповідальності за свої безпідставні звинувачення щодо п’ятого президента Петра Порошенка. Будемо ми якось шукати пана Геращенка, буде повістка розміщена на сайті судової влади. Ми зі свого боку теж намагатимемося і просимо журналістів оприлюднити, що аж на 9-е грудня”, – заявив адвокат Петра Порошенка Ігор Головань.

Читайте також: Антона Геращенка викликали до суду за позовом Порошенка щодо захисту честі та гідності

Нагадаємо, 20 березня 2021 року біля будівлі Офісу президента в Києві відбулась акція протесту, після якої стіни ОП залишилися розмальовані. Приводом став день народження Сергія Стерненка, який він проводить за ґратами, позаяк 23 лютого активіста засудили до семи років ув’язнення.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.