На чотирьох захоплених територіях почалися “референдуми”

Представники російських окупаційних адміністрацій на територіях сходу та півдня України заявили про початок псевдореферендумів про приєднання до складу Російської Федерації.

Розпочинаються так звані “референдуми” 23 вересня. Зокрема, із відповідною заявою виступив ватажок бойовиків ОРДО Денис Пушилін. Він сказав, що “впевнений у позитивному результаті” “голосування”.

“Цей референдум вирішальний, проривний крок у нову реальність у складі потужної, сильної духом, вільної Росії”, сказав ватажок так званої ДНР.

Аналогічну заяву зробив і представник так званої ЛНР Леонід Пасічник. Ватажок ОРЛО пообіцяв звернутися до російського диктатора Володимира Путіна щодо приєднання окупованого регіону до РФ.

“Я закликаю всіх сказати своє “Так” за майбутнє, за перемогу, за Росію. Я пишаюся республікою, я пишаюся нашим народом, і ми йдемо на референдум! Я обов’язково звернуся до президента Росії Володимира Путіна якнайшвидше ухвалити рішення про входження ЛНР до складу Російської Федерації за підсумками референдуму”, заявив Пасічник у Telegram-каналі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не стати “виборцем” в окупантів жителів Херсонщини застерегли

За даними пропагандистського російського видання РИА “Новости”, псевдореферендум проводиться й у Мелітополі Запорізької області.

Також “голосування” відбувається в захопленому Херсоні. Пропагандисти з російського ТАСС повідомляють, що долучитися до “референдуму” змогли навіть мешканці захоплених територій, які виїхали до Росії, зокрема, “голосування” проводять у Якутії.

У мешканців так званих ДНР та ЛНР запитуватимуть: “Чи бажаєте ви приєднатися до Росії”. А на захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей: “Чи підтримуєте ви вихід з України, створення самостійної держави та приєднання її до РФ”.

Псевдоголосування в ОРДЛО, а також на захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей триватиме до 27 вересня. Результати “референдуму” загарбники планують оголосити вже 2728 вересня.

20 вересня російська окупаційна “влада” на захоплених територіях сходу України заявила про проведення 2327 вересня так званих референдумів про приєднання до Росії”.

На Херсонщині про “референдум” заявив колаборант Володимир Сальдо. Також про псевдореферендум заявив колаборант з окупованої частини Запорізької області Євген Балицький.

21 вересня президент Росії Володимир Путін заявив, що його країна “підтримає рішення жителів Донбасу, Херсонщини і Запорізької області” щодо проведення так званих референдумів.