У Києві презентували виставку про рашизм: що вкладено в це поняття – включення (Відео)

Максим Майоров

А ось 22 вересня для презентації виставки вибрали недаремно

Рашизм – це геноцид, пропаганда, тоталітарний режим та ще 13 понять. Виставку із ними презентували у центрі столиці поблизу Алеї Слави. На банерах зобразили усі жахи, які скоювала і продовжує скоювати росія впродовж всього існування “велікой дєржави”.

Над проєктом працювали більше місяця працівники Центру стратегічних комунікацій і інформаційної безпеки, Українського інституту національної пам’яті та Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні.

“Про рашизм як таку квінтесенцію тоталітарних ідеологій, тоталітарних режимів і практик 20 століття, які, на жаль, перекочували в 21 століття і ми бачимо повторення історії, гірші якісь риси, гірші рецидиви цієї історії”, – пояснює співавтор виставки Максим Майоров.

Підтримали таку виставку в Міністерстві культури. На самій презентації побував Олександр Ткаченко. Урядовець наголосив, що поняття “рашизм” є лояльним стосовно тих військових злочинів, які вже 7 місяць скоює росія проти України.

А ось 22 вересня для презентації виставки вибрали недаремно. Бо саме у цей день в 1939 році нацистський режим Німеччини передав Берестя Польщі радянській владі. Тоді процедура завершилася урочистим спуском німецького та підняттям радянського прапорів.

“Для світу – це новий термін, для нас термін дуже знайомий. Україна, інші країни посттоталітарні, які побороли цей тоталітарний спадок, вони завжди намагались поставити знак дорівнює комунізму і нацизму для означення того, чим є росія для світу найкраще підходить саме нацистська Німеччина”, – наголошує співавторка виставки Ольга Сало.

Читайте також: російські танки у Львові: у місті провели виставку знищеної та захопленої техніки рашистів 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.