Обміняти посвідчення водія можна за день – гарні новини для українців у Варшаві

Українці у Варшаві мають можливість обміняти українське посвідчення водія лише за день.

Для цього потрібно фізично звернутися до підрозділу ДП “Документ”, який функціонує у Варшаві. І подати весь пакет документів. Про це під час брифінгу 22 вересня розповів начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик, пише Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біженці мають платити податки з українських доходів мінфін Польщі

“Наприклад, жінка змінила анкетні дані потрібна заміна посвідчення. Можливо закінчився термін дійсності посвідчення або було пошкоджено”, сказав Рудик.

Після прийому документів вони проходять перевірку в Україні. І якщо немає ніяких заборон, українець у Варшаві отримує своє оновлене посвідчення.

Вся процедура займає лише один день. Поки що є послуга лише обміну документу. В Сервісному центрі обіцяють в майбутньому запустити і можливість заміни посвідчення водія.

Українці не вірять у російську пропаганду щодо Польщі. Також українці мають чітке уявлення про те, чому сусідня країна та її громадяни допомагають їм у боротьбі проти російського агресора. Про це йдеться доповіді Центру діалогу імені Юліуша Мерошевського.

У червні Польща підписала найбільшу за останні 30 років угоду про постачання зброї для України. Українські воїни вже використовують на полі бою гаубиці Krab.