У Зеленського розкрили подробиці обміну полоненими

Головне управління розвідки та інші органи державної влади розпочали роботу з обміну військовополоненими відтоді, як визнали, що захисники України виконали бойовий наказ.

Подробиці обміну захисників Маріуполя розкрив під час брифінгу 22 вересня представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисників Азовсталі після російського полону обстежать у медзакладах

Натякнув, що не завжди переговорники дотримувалися свого слова у “зв’язку з політичною ситуацією”. Але зрештою 215 військовослужбовців повернулися додому.

“Обмінний фонд, який ми віддали, не вартий уваги в порівнянні з тим, кого нам вдалося повернути”, сказав він.

21 вересня з російського полону повернули 215 осіб. 200 захисників України обміняли на Віктора Медведчука.

Також з російського полону звільнили 10 іноземних військових, що служили в лавах Збройних сил України. Вдалося повернути тих, кого “засудили” до смертної кари в так званій ДНР.

Серед звільнених п’ятеро командирів: Денис Прокопенко “Редіс”, Святослав Паламар “Калина”, Олег Хоменко, Сергій Волинський “Волина” й Денис Шлега.

Захисники Азовсталі чотири місяці перебували у російському полоні.

Оборона Маріуполя тривала 86 днів. 20 травня командир полку “Азов” підполковник Денис Прокопенко заявив, що найвище військове керівництво України віддало наказ про збереження життя і здоров’я військовослужбовців гарнізону і припинення оборони Маріуполя.